• Pozvánka na ZRPŠ 17.4.2023 od 17:00
          • Pozvánka na ZRPŠ 17.4.2023 od 17:00

          • Vážení rodičia,

            pozývane Vás na ZRPŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 17.4.2023 v čase 17:00 - 19:00. Triedne aktívy sa začínajú v kmeňových triedach s triednymi učiteľmi, kde sa budú hodnotiť študijné výsledky a následne môžete ísť na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy

        • Krajské kolo Biologickej olympiády
          • Krajské kolo Biologickej olympiády

          • Už tradične sa do krajského kola Biologickej olympiády zapájajú aj naši študenti. Môžu súťažiť v teoreticko-praktickej časti alebo v projektovej časti. Našu školu reprezentovali 22.3. v krajskom kole v najťažšej kategórii A 2 študentky z III.C triedy – Paulína Gápová a Vanessa Mrázová.

            Vanessa súťažila s obhajobou práce Vplyv odlišných teplotných podmienok na kazenie vybraných druhov ovocia. Porovnávala priebeh hnitia jablka, hrušky a citrónu pri izbovej teplote a vo vonkajšom prostredí. Plesne na ovocí neskôr mikroskopicky pozorovala a identifikovala. Vanessa sa stala úspešnou riešiteľkou Biologickej olympiády, k čomu jej srdečne blahoželáme.

            Paulína Gápová predstavila odbornej porote svoju prácu Čistenie, bielenie a konzervácia kostí, počas pokusu macerovala kosti ošípanej v roztokoch s rôznym zložením a porovnávala účinnosť jednotlivých prostriedkov (napr. ocot, kryštálová sóda, saponát, čistič sifónov....). Jej výsledky zaujali aj porotu a úspešná riešiteľka Paulína získala cenné 2. miesto, ako aj postup do celoslovenského kola.

            Vanesse Mrázovej aj Paulíne Gápovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v náročnej súťaži a Paulíne želáme úspech aj v celoslovenskom kole.

            RNDr. Erika Sýkorová (vedúca Biologickej olympiády)

        • Šampión logiky- aprílová úloha
          • Šampión logiky- aprílová úloha

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            Ani sme sa nenazdali a máme tu poslednú – ôsmu - aprílovú úlohu domáceho kola - 3.ročníka súťaže – Šampión logiky, ktorá je zverejnená  na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky. 

            Veríme, že  Vás zaujme a do riešenia sa zapoja všetci, ktorí doteraz riešili predchádzajúce úlohy alebo  len niektorú úlohu v tomto ročníku, a správnym vyriešením sa pokúsia zabojovať o miesto v školskom kole 3. ročníka, ktoré bude začiatkom mája.

            Do školského kola postupuje prvých 10 úspešných riešiteľov domácich kôl.

            Prajeme Vám úspešné vyriešenie tejto poslednej - aprílovej  úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca apríla – teda do 30.4. 2023  na mailovú adresu –jana.novotna@horvatha.sk

             

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky

        • Šampión logiky- marcová úloha
          • Šampión logiky- marcová úloha

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            Tak máme tu už marec, prvý jarný mesiac a Vás čaká v poradí - siedma – marcová  úloha - 3.ročníka súťaže – Šampión logiky, ktorá je zverejnená  na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky  a je opäť  z matematiky.

            Veríme, že  Vás zaujme a do riešenia sa zapojíte  vo väčšom počte a samozrejme ešte stále sa môžu zapojiť  aj tí,  ktorí  doteraz  neriešili žiadnu z predchádzajúcich úloh.

            Prajeme  Vám úspešné vyriešenie tejto marcovej  úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca marca – teda do 31.3. 2023  na mailovú adresu – vlasta.kolomparova@horvatha.sk

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku 2022/2023

          • Dňa 18.1. 2023 sa na pôde Gymnázia Ivana Horvátha uskutočnilo už 18. okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku (Bratislava 2). Okrem stredoškolákov sme po pandemickom období na našej škole prvýkrát prezenčne privítali aj žiakov základných škôl. Celkové poradie súťažiacich v jednotlivých kategóriách nájdete na stránke predmetu NEJ. Fotky z akcie si môžete pozrieť v našom ALBUME.

        • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"
          • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            Máme za sebou prvý mesiac nového roka 2023 január a možno preto, že je v tomto mesiaci polročná klasifikácia, sa Vás zapojilo do riešenia úlohy len 6 žiakov a stalo sa prvý krát počas trvania súťaže, že žiadna odpoveď nebola správna.

            Verím, že pri riešení  novej úlohy , ktorá je zverejnená  na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky - v poradí - šiestej – februárovej  úlohy - 3.ročníka súťaže, ktorá je teraz z matematiky, budete úspešnejší.

            Dúfam, že Vás neúspech pri riešení  prvej  úlohy  v novom kalendárnom roku neodradí a do riešenia sa zapojíte  vo väčšom počte a samozrejme ešte stále sú vítaní aj tí,  ktorí  doteraz  neskúsili vyriešiť žiadnu z úloh tohto ročníka, 

            Prajeme  Vám úspešné vyriešenie tejto februárovej úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca februára – teda do 28.2. 2023  na mailovú adresu – andrea.regecova@horvatha.sk

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky

        • Zahraničná exkurzia Salzburg a Hallstatt
          • Zahraničná exkurzia Salzburg a Hallstatt

          • V dňoch 14. až 15.12 sa naši žiaci spolu s Mgr. Martinom Svrčekom a Mgr. Alexandrou Buzinkayovou zúčastnili zahraničnej geografickej exkurzie do Salzburgu a Hallstattu. Fotky z exkurzie si môžete pozrieť v albume.  

            Prvý deň sme navštívili Salzburg, mesto s nádhernou atmosférou vďaka zámku Mirabell,

            Mozartovmu rodnému domu, ako aj pevnosti Hohensalzburg, na ktorú sme sa vyviezli lanovou dráhou. Z tejto pevnosti sme mali celý Salzburg ako na dlani. Večer sme zavítali na vianočné trhy.

            Druhý deň sme absolvovali prehliadku malebného mestečka Hallstatt pri jazere Hallstattersee.

            V Hallstatte sme zažili adrenalínovú jazdu zubačkou naprieč strmým alpským svahom na ceste k najstaršej soľnej bani na svete, ktorá sa nachádzala vo vysokej nadmorskej výške. K samotnej bani sme už kráčali do kopca na pešo. Všadeprítomná vysoká snehová pokrývka v nás len umocňovala predsviatočnú atmosféru. V soľnej bani sme sa v rámci zážitkového vyučovania obliekli do baníckych mundúrov a vyskúšali si v praxi najdlhšiu banskú šmykľavku.

            Počas celej exkurzie sme mali od pani sprievodkyne zabezpečený podrobný odborný výklad obohatený aj o najnovšie „pikošky“ zo súkromného života Mozarta a princeznej Sissi. Vzorné správanie našich žiakov počas celej exkurzie vytvorilo príjemnú priateľskú atmosféru, ktorá sa niesla v duchu celej exkurzie.

             

        • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"
          • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            V Novom roku 2023 Vám prajem hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky, porozumenia, spokojnosti a úspechov nielen v štúdiu, ale aj v osobnom živote.

            No a keďže tu máme prvý mesiac v novom roku 2023 – január - na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky – je už zverejnená -  piata – januárová úloha  - 3.ročníka súťaže,  ktorá je teraz  z fyziky.

            Dúfam, že Vás prvá úloha v novom kalendárnom roku zaujme a do riešenia sa zapoja aj tí,  ktorí   doteraz  neskúsili vyriešiť žiadnu z úloh tohto ročníka, lebo stále platí, že zapojiť sa môžeš v ľubovoľnom kole a stále máš šancu byť jedným z úspešných riešiteľov.

            Prajem Vám úspešné vyriešenie tejto januárovej úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca januára – teda do 31.1. 2023  na mailovú adresu – jana.novotna@horvatha.sk

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky

        • Oznam o informatívnom ZRPŠ 9.1.2023
          • Oznam o informatívnom ZRPŠ 9.1.2023

          • Vážení rodičia,

            pozývane Vás na informatívne ZRPŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 9.1.2023 v čase 17:00 - 19:00. Na konzultácie k jednotlivým učiteľom sa prosím nahlasujte cez EduPage (návod). Vyučujúcich nájdete  v kabinetoch alebo učebniach (čísla učební a poschodie si nájdete pri konzultačných hodinách).

            V prípade potreby môže mať trieda časť rodičovského najprv spoločne v kmeňovej triede (informuje Vás o tom triedny učiteľ) a následne pôjdete na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy

        • Vianočný volejbalový turnaj
          • Vianočný volejbalový turnaj

          • Aj tento rok naši učitelia telesnej a športovej výchovy zorganizovali tradičný vianočný volejbalový turnaj. Absolútne absolútnym víťazom sa stala trieda IV.D, ktorá vo finále porazila triedu I.D a v exibičnom zápase proti výberu učiteľov tesne vyhrala v treťom sete.

            Fotky si môžete pozrieť v albume

             

        • Nové číslo Horváthky!
          • Nové číslo Horváthky!

          • Máme pre Vás nové číslo školského časopisu. V printovej verzii ho máte k dispozícii v triedach a v online verzii si ho môžete prečítať TU.

        • Deň otvorených dverí 8.12.2022
          • Deň otvorených dverí 8.12.2022

          • Dovoľujeme si pozvať všetkých záujemcov o štúdium u nás na DOD, ktorý bude 8.12.2022 v čase od 11:00 do 14:30

            Budete mať možnosť zúčastniť sa otvorených hodín, vyskúšať si simulované prijímačkové testy z minulého roka, získať informácie o štúdiu, vidieť našu školu a porozprávať sa s našimi žiakmi v študentskom štúdiu. Viac informácií si môžete prečítať na stránke DOD.

            Budete u nás srdečne vítaní!

        • Decembrová úloha v "Šampiónovi logiky"
          • Decembrová úloha v "Šampiónovi logiky"

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            Máme tu posledný mesiac tohto kalendárneho roka 2022 -  december a na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky – je už zverejnená štvrtá – decembrová úloha  - 3.ročníka súťaže, ktorá je teraz z matematiky.

            Veríme, že Vás zaujme a do riešenia tejto úlohy sa zapoja aj tí, ktorí tak ešte nespravili, teda nevyskúšali vyriešiť doteraz žiadnu zadanú úlohu v tomto ročníku a  upúta ich práve posledná úloha v tomto kalendárnom roku 2022 – decembrová.

            Nezabúdajte, že do riešenia úloh sa môžete zapojiť v ľubovoľnom kole a ešte stále je šanca dostať sa   medzi úspešných  riešiteľov, ktorí budú v máji bojovať o titul -  "Šampión logiky" 

            Prajeme Vám úspešné zdolanie tejto novej  úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať do konca decembra – presne do 30.12. 2022  na  emailovú adresu – lubica.cervenova@horvatha.sk

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky 

        • Župné vianočné trhy 1.12.2022
          • Župné vianočné trhy 1.12.2022

          • Náš zriaďovateľ Bratislavský samosprávny kraj Vás všetkých srdečne pozýva na Župné vianočné trhy, ktoré sa budú konať dňa 1.12.2022 v čase 14:00 - 18:00 na parkovisku pred budovou Bratislavského samosprávneho kraja (Sabinovská 16, Bratislava).

            Príďte na vianočnú kapustnicu, kúpte si rybu či vianočný darček z dielne domovov sociálnych služieb a stredných škôl Bratislavského samosprávneho kraja. Vianočné koledy a piesne v podaní študentov Hudobného konzervatória obohatí bohatý kultúrny a divadelný program pre deti. Kúpou jedinečných a unikátnych darčekov pre vašich najbližších navyše podporíte tých, ktorí to najviac potrebujú. Domov si tak odnesiete aj dobrý pocit. 

        • Imatrikulácie prvákov 18.11.2022
          • Imatrikulácie prvákov 18.11.2022

          • V piatok 18.11.2022 pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu zorganizovala trieda IV.C imatrikulácie pre našich prvákov. Nadviazali sme tým na akcie spred pandémie. Ďakujeme organizátorom tejto peknej udalosti, našim prvákom a všetkým prítomným žiakom a učiteľom za príjemnú atmosféru.

            Fotky z akcie si môžete pozrieť v našom albume.

        • Oznam o informatívnom ZRPŠ 14.11.2022
          • Oznam o informatívnom ZRPŠ 14.11.2022

          • Vážení rodičia,

            pozývane Vás na informatívne ZRPŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 14.11.2022 v čase 17:00 - 19:00. Na konzultácie k jednotlivým učiteľom sa prosím nahlasujte cez EduPage (návod)

            V prípade potreby môže mať trieda časť rodičovského najprv spoločne v kmeňovej triede (informuje Vás o tom triedny učiteľ) a následne pôjdete na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy

        • Nová úloha v školskej súťaži "Šampión logiky"
          • Nová úloha v školskej súťaži "Šampión logiky"

          • Milí študenti,

            na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky – je už zverejnená

            -  tretia – novembrová úloha  - 3.ročníka súťaže, ktorá je teraz z informatiky

            Veríme, že do riešenia tejto úlohy sa zapoja aj tí, ktorí ešte neskúsili vyriešiť doteraz žiadnu zadanú úlohu v tomto ročníku a  osloví ich práve novembrová úloha.

            Nezabúdajte, že do riešenia úloh sa môžete zapojiť v ľubovoľnom kole a ešte stále máte šancu byť medzi úspešnými riešiteľmi, ktorí budú v máji bojovať o titul -  "Šampión logiky" 

            Prajeme Vám úspešné vyriešenie úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať do konca novembra – presne do 30.11. 2022  na  emailovú adresu – jana.novotna@horvatha.sk

             

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky 

        • Otvárame E-shop aj v tomto školskom roku
          • Otvárame E-shop aj v tomto školskom roku

          • Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/gih/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20. 11. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!