• Oznam o informatívnom ZRPŠ 10.6.2024
          • Oznam o informatívnom ZRPŠ 10.6.2024

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na posledné informatívne ZRPŠ v šk. roku 2023/24 (ku 2. polroku), ktoré sa bude konať v pondelok 10.6.2024 v čase 16:30 - 18:30. Na konzultácie k jednotlivým učiteľom sa prosím nahlasujte cez EduPage (návod). Vyučujúcich nájdete v kabinetoch alebo učebniach (čísla učební a poschodie si nájdete pri konzultačných hodinách).

            V prípade potreby môže mať trieda časť rodičovského najprv spoločne v kmeňovej triede (informuje Vás o tom triedny učiteľ) a následne pôjdete na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy

        • Do práce na bicykli
          • Do práce na bicykli

          • Zapoj sa aj ty a dochádzaj v júni do školy na bicykli, peši alebo verejnou dopravou. Dohodnite sa 2-4 spolužiaci a vytvorte si tím, zaregistrujte ho na PRIHLASENIE a uvediete nasledovné údaje

            • Samospráva: Bratislava
            • Spoločnosť: Gymnázium Ivana Horvátha
            • IČO zamestnávateľa17337062 (IČO našej školy)

            Kampaň má za cieľ motivovať  zamestnancov aj študentov, aby viac používali pri každodennom cestovaní do práce nielen bicykel, ale aj chôdzu a verejnú dopravu.

            Pre zapojenie sa do súťaže je možné registrovať 2 až 4-členné tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií. Tie budú počas mesiaca jún dochádzať do školy/zamestnania peši, bicyklom, MHD a budú si o tom viesť evidenciu na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu v zmysle Štatútu súťaže. Registrácia tímov je možná až do 7.6.2024.

            Hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže by mal byť dobrý pocit z toho, že robím niečo pre svoje zdravie, svoje mesto a životné prostredie. Kampaň Do práce na bicykli je však aj súťaž, a tá by mala mať svojich víťazov! Preto organizátori v spolupráci s partnermi pripravili pre všetkých zapojených niekoľko hodnotných CIEN. Viac informácií na stránke TSV.

        • Študenti študentom v Senici
          • Študenti študentom v Senici

          • Dňa 30.5.2024 pri príležitosti 120. výročia narodenia Ivana Horvátha zorganizovalo Záhorské osvetové stredisko v Senici spomienkové podujatie. Predpoludnie bolo venované študentom a popoludnie verejnosti. Na podujatie boli pozvaní žiaci senického gymnázia, žiaci nášho gymnázia, príbuzní Ivana Horvátha pani Jana Schillerová-Horváthová (dcéra Ivana Horvátha), Ivan Horváth naj ml. (vnuk), pani Deana Horváthová-Jakubisková (neter) a ďalší hostia.

            Žiačky nášho gymnázia Alena KalužníkováEma Šimeková z 3.B triedy si pre senických gymnazistov pripravili prezentáciu o živote a pôsobení Ivana Horvátha. Žiaci mali možnosť dozvedieť sa rôzne informácie zo života Ivana Horvátha. Žiačky doplnili prezentáciu aj čítaním ukážok z jeho diel. Získané vedomosti mohli potom žiaci zúročiť v kvíze o Ivanovi Horváthovi, ktorý pripravili a viedli naše žiačky. Víťazi kvízu boli odmenení vecnými cenami i knihami, ktoré im odovzdali príbuzní I. Horvátha.

            Na podujatí vystúpila aj dcéra I. Horvátha, pani Jana Schillerová-Horváthová, ktorá im sprostredkovala spomienky na svojho otca. A študentom sa prihovorila aj neter I. Horvátha pani Deana Horváthová-Jakubisková. V záverečnej časti podujatia si študenti pozreli autentické dokumentárne filmy, ktoré natočil I. Horváth. Vo filmoch bola zachytená rodina I. Horvátha na prechádzkach v okolí Senice a v záberoch sa mihli aj spisovatelia Laco Novomeský a Ľubomír Feldek.

            Naša spolupráca so Záhorským osvetovým strediskom a Gymnáziom L. Novomeského v Senici bude pokračovať na jeseň v roku 2024, keď k nám zavítajú senickí žiaci a pri príležitosti 120. výročia narodenia L. Novomeského priblížia jeho život a dielo našim žiakom.

            Fotky z podujatia si môžete pozrieť vo fotoalbume.