• Pozvánka na ZRPŠ 17.4.2023 od 17:00
          • Pozvánka na ZRPŠ 17.4.2023 od 17:00

          • Vážení rodičia,

            pozývane Vás na ZRPŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 17.4.2023 v čase 17:00 - 19:00. Triedne aktívy sa začínajú v kmeňových triedach s triednymi učiteľmi, kde sa budú hodnotiť študijné výsledky a následne môžete ísť na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy

        • Krajské kolo Biologickej olympiády
          • Krajské kolo Biologickej olympiády

          • Už tradične sa do krajského kola Biologickej olympiády zapájajú aj naši študenti. Môžu súťažiť v teoreticko-praktickej časti alebo v projektovej časti. Našu školu reprezentovali 22.3. v krajskom kole v najťažšej kategórii A 2 študentky z III.C triedy – Paulína Gápová a Vanessa Mrázová.

            Vanessa súťažila s obhajobou práce Vplyv odlišných teplotných podmienok na kazenie vybraných druhov ovocia. Porovnávala priebeh hnitia jablka, hrušky a citrónu pri izbovej teplote a vo vonkajšom prostredí. Plesne na ovocí neskôr mikroskopicky pozorovala a identifikovala. Vanessa sa stala úspešnou riešiteľkou Biologickej olympiády, k čomu jej srdečne blahoželáme.

            Paulína Gápová predstavila odbornej porote svoju prácu Čistenie, bielenie a konzervácia kostí, počas pokusu macerovala kosti ošípanej v roztokoch s rôznym zložením a porovnávala účinnosť jednotlivých prostriedkov (napr. ocot, kryštálová sóda, saponát, čistič sifónov....). Jej výsledky zaujali aj porotu a úspešná riešiteľka Paulína získala cenné 2. miesto, ako aj postup do celoslovenského kola.

            Vanesse Mrázovej aj Paulíne Gápovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v náročnej súťaži a Paulíne želáme úspech aj v celoslovenskom kole.

            RNDr. Erika Sýkorová (vedúca Biologickej olympiády)

        • Šampión logiky- aprílová úloha
          • Šampión logiky- aprílová úloha

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            Ani sme sa nenazdali a máme tu poslednú – ôsmu - aprílovú úlohu domáceho kola - 3.ročníka súťaže – Šampión logiky, ktorá je zverejnená  na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky. 

            Veríme, že  Vás zaujme a do riešenia sa zapoja všetci, ktorí doteraz riešili predchádzajúce úlohy alebo  len niektorú úlohu v tomto ročníku, a správnym vyriešením sa pokúsia zabojovať o miesto v školskom kole 3. ročníka, ktoré bude začiatkom mája.

            Do školského kola postupuje prvých 10 úspešných riešiteľov domácich kôl.

            Prajeme Vám úspešné vyriešenie tejto poslednej - aprílovej  úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca apríla – teda do 30.4. 2023  na mailovú adresu –jana.novotna@horvatha.sk

             

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky