• Skúšky DSD I
          • Skúšky DSD I

          • Za splnenia všetkých usmernení hlavného hygienika SR naši študenti tretieho ročníka vykonali písomnú časť skúšok DSD I (Deutsches Sprachdiplom). Ústna časť by mala prebehnúť v júni.

            DSD I, teda jazyková skúška prvého stupňa, zodpovedá úrovni A2/B1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre cudzie jazyky, tvorí predpoklad na návštevu prípravných kurzov pred štúdiom v Nemecku. 

        • Krajské kolo olympiády z biológie
          • Krajské kolo olympiády z biológie

          • Krajské kolo Biologickej olympiády v projektovej súťaži sa v tomto školskom roku konalo výnimočne dištančne. Naša študentka Viktória Sklárová (III.B) pracovala v rámci semináru z biológie na téme: Vplyv vybraných umelých a prírodných sladidiel na rast rastlín. Pokusy, ktoré robila na listových odrezkoch fialky africkej (pestovanie v pevných a kvapalných živných pôdach s rôznym obsahom sladidiel) vyhodnotila a spracovala do samostatnej písomnej práce, ktorú zaslala v elektronickej podobe komisii. Za svoju prácu získala Viktória Sklárová v kategórii A 3. miesto v krajskom kole, k úspechu jej srdečne blahoželáme.

            Erika Sýkorová

          • Oznámenie o neklasifikovaní predmetov

          • Pedagogická rada konaná dňa 20.4.2020 na základe dokumentu „Usmernenie na hodnotenie žiakov strednej školy, odborného učilišťa a praktickej školy v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020“ rozhodla, že sa na konci školského roka 2019/2020 neklasifikujú predmety:

            telesná a športová výchova vo všetkých ročníkoch v obidvoch formách štúdia,

            cvičenia z biológie v 4. ročníku 4-ročného štúdia,

            cvičenia z chémie v 4. ročníku 4-ročného štúdia,

            informatika v 3. ročníku v obidvoch formách štúdia a v 4ročníku 5-ročného bilingválneho štúdia,

            umenia a kultúra v 2. ročníku 4-ročného štúdia.

            Uvedené predmety budú hodnotené slovne „absolvoval“

             

            RNDr. Eva Stanková

          • Rozhodnutie o internej časti maturitnej skúšky 2019/2020

          • Vážení rodičia a študenti maturitného ročníka,

            podľa Rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky sa ústna maturitná skúška v šk. roku 2019/20 vykonáva administratívne a to nasledovne: 

            Hodnotenie v predmete internej časti maturitnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok z tohto predmetu alebo skupiny príbuzných predmetov. Do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov. 

            Riaditeľ strednej školy určí do 7. mája 2020 skupiny príbuzných predmetov, ktorých známky sa započítajú do hodnotenia maturitného predmetu.

            Výsledné známky sprístupní škola plnoletému žiakovi alebo zákonnému zástupcovi neplnoletého žiaka do 12. mája 2020.

            Ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka do 15. mája 2020 nevyjadrí svoj nesúhlas s výslednou známkou z niektorého predmetu internej časti maturitnej skúšky, stredná škola vystaví žiakovi maturitné vysvedčenie.

            Ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka nesúhlasí s výslednou známkou z niektorého predmetu maturitnej skúšky a do 15. mája 2020 písomne oznámi nesúhlas strednej škole, žiak vykoná internú časť maturitnej skúšky v termíne od 25. mája do 13. júna 2020 (na základe rozhodnutia riaditeľky školy to bude u nás prezenčne) 

            O forme prevzatia koncoročného a maturitného vysvedčenia Vás ešte budeme informovať.

            Pekný deň,

            vedenie školy

             

            Viac v Rozhodnutí:

          • Informácie k prijímacím skúškam na naše gymnázium

          • Dobrý deň vážení rodičia a uchádzači o štúdium na našej škole,

            vzhľadom na pretrvávanie mimoriadneho prerušenia školského vyučovania, sú prijímacie talentové skúšky do bilingválnej triedy odvolané na neurčito a riadime sa Rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky z 26.3.2020 (Číslo: 2020/10610:1-A1030), v ktorom sa píše:

            a) prijímacie skúšky do stredných škôl na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr jeden týždeň od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania; konkrétne termíny pre jednotlivé stredné školy určia odbory školstva okresných úradov v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl,

            b) rovnako prihlášky na vzdelávanie v stredných školách na školský rok 2020/2021 sa budú podávať riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020; potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa nebude vyžadovať; riaditelia základných škôl odošlú prihlášky na vzdelávanie na strednej škole na školský rok 2020/2021 na príslušné stredné školy do 21. mája 2020; riaditelia stredných škôl zverejnia údaje podľa § 65 školského zákona do 28. apríla 2020; prijímacie skúšky do stredných škôl na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr dva týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania;

            O nových termínoch Vás budeme informovať prostredníctvom našej webovej stránky a fb,

            vedenie školy

            viac informácií:

          • Nové usmernenie pre školy z 26.3.2020

          • Vážení rodičia, študenti a kolegovia,

            v súvislosti s aktuálnym vývojom situácie prijalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR viaceré opatrenia na zabránenie šírenia nákazy novým koronavírusom. Jedným z nich je aj nové Rozhodnutie z 26.3.2020

            To najdôležitejšie vyberáme:

            • Prerušenie vyučovania – do odvolania, školy zabezpečia elektronickú komunikáciu so žiakmi,
            • Externá časť a písomná forma internej časti – zrušené,
            • Interná (ústna) maturita – termín - do 30. júna, do 2 kalendárnych týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania,
            • Talentové skúšky a riadne prijímacie skúšky – v termíne do 30. júna, najskôr jeden týždeň od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania,
            • prihlášky na vzdelávanie v stredných školách na školský rok 2020/2021 sa budú podávať riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020; potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa nebude vyžadovať; prijímacie skúšky do stredných škôl na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr dva týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania;
            • Testovanie 9 – zrušené,

            O ďalšom vývoji situácie Vás budeme bezodkladne informovať,

            vedenie školy

          • Zmena termínu talentových skúšok na bilingválne štúdium

          • Dobrý deň vážení rodičia,

            oznamujeme Vám zmenu termínu prijímacích talentových skúšok na bilingválne sovensko-ruské štúdium. Nový termín prijímacích pohovorov je 17.4.2020. Tento termín platí, za predpokladu, že žiaci nastúpia do školy 30.3.2020.

            Ďakujeme za pochopenie,

            vedenie školy

          • Presun EČ a PFIČ MS na obdobie od 31.3 do 3.4.2020

          • Vážení rodičia a študenti,

            na základe usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR sa externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. Náhradný termín pre žiakov, ktorí sú v tomto období práceneschopní alebo boli v karanténe v zmysle rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR publikované Verejnou vyhláškou č. SHHSRVSU/2448/2020 zo dňa 9. 3. 2020, sa presúva na obdobie od 15. apríla 2020 do 20. apríla 2020. 

            Ďakujeme za pochopenie

            vedenie školy

          • Prerušenie vyučovania do 27. marca 2020 vrátane

          • Vážení rodičia a študenti,

            na základe usmernenia ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach sa vyučovanie na našej škole prerušuje do 27. marca 2020 vrátane. Všetci študenti prostredníctvom elektronickej komunikácie s vyučujúcimi budú využívať formu samovzdelávania,

            Ďakujeme za pochopenie 

            vedenie školy

          • Zrušenie lyžiarskeho výcviku

          • Vážení rodičia,

            na základe Usmernenia MŠVVŠ SR č.3 k šíreniu koronavírusu z 10.3.2020 sa RUŠIA a ZAKAZUJÚ všetky lyžiarske zájazdy, školy v prírode, školské výlety, exkurzie po dobu 14 kalendárnych dní s účinnosťou od 10.3.2020 (bod 3 Usmernenia)

            Ďakujeme za pochopenie

            vedenie školy

            usmernenie3_koronavirus.pdf

          • Prerušenie vyučovania do 13.3.2020

          • Vážení rodičia, študenti,

            na základe záverov dnešného rokovania krízového štábu BSK v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou si Vám dovoľujeme zaslať nasledovné usmernenie:

            Vzhľadom na to, že sa na viacerých školách vyskytli podozrenia, že niektorí zo žiakov mohli prísť do kontaktu s osobami, ktoré boli pozitívne testované a bola u nich potvrdená nákaza novým koronavírusom,

            Bratislavský samosprávny kraj prerušuje vyučovanie od pondelka 9. 3. 2020 do piatku 13. 3. 2020.

            Informácie pre rodičov, ako postupovať pri dávke ošetrovné v prípade podozrenia na koronavírus nájdete na stránke Sociálnej poisťovne a na stránke https://bratislavskykraj.sk/zamestnanie/ .

            Je dôležité, aby žiaci dodržiavali nariadenia hygienika: zdržiavali sa doma, vyhýbali sa verejným akciám, obchodným centrám... častejšie si umývali ruky, v prípade choroby postupovali na základe odporúčaní a informovali ste nás. 

            Ďakujeme za pochopenie,

            vedenie školy

          • Usmernenie Min. školstva ohľadom koronavírusu

          • Vážení rodičia a kolegovia,

            prečítajte si prosím usmernenia Min. školstva. Máte tam základné informácie o prejave koronavírusu a odporúčania. V prípade, že žiaci v posledných dňoch (týždňoch) navštívili krajiny, kde je potvrdený tento vírus, najbližších 14 dní od návratu majú kontrolovať svoj zdravotný stav. 

            Ak má žiak zvýšenú teplotu, kašeľ, bolesti v hrdle musí zostať doma a postupovať podľa pokynov v usmernení.

            Ďakujeme