• Zahraničná exkurzia Salzburg a Hallstatt
          • Zahraničná exkurzia Salzburg a Hallstatt

          • V dňoch 14. až 15.12 sa naši žiaci spolu s Mgr. Martinom Svrčekom a Mgr. Alexandrou Buzinkayovou zúčastnili zahraničnej geografickej exkurzie do Salzburgu a Hallstattu. Fotky z exkurzie si môžete pozrieť v albume.  

            Prvý deň sme navštívili Salzburg, mesto s nádhernou atmosférou vďaka zámku Mirabell,

            Mozartovmu rodnému domu, ako aj pevnosti Hohensalzburg, na ktorú sme sa vyviezli lanovou dráhou. Z tejto pevnosti sme mali celý Salzburg ako na dlani. Večer sme zavítali na vianočné trhy.

            Druhý deň sme absolvovali prehliadku malebného mestečka Hallstatt pri jazere Hallstattersee.

            V Hallstatte sme zažili adrenalínovú jazdu zubačkou naprieč strmým alpským svahom na ceste k najstaršej soľnej bani na svete, ktorá sa nachádzala vo vysokej nadmorskej výške. K samotnej bani sme už kráčali do kopca na pešo. Všadeprítomná vysoká snehová pokrývka v nás len umocňovala predsviatočnú atmosféru. V soľnej bani sme sa v rámci zážitkového vyučovania obliekli do baníckych mundúrov a vyskúšali si v praxi najdlhšiu banskú šmykľavku.

            Počas celej exkurzie sme mali od pani sprievodkyne zabezpečený podrobný odborný výklad obohatený aj o najnovšie „pikošky“ zo súkromného života Mozarta a princeznej Sissi. Vzorné správanie našich žiakov počas celej exkurzie vytvorilo príjemnú priateľskú atmosféru, ktorá sa niesla v duchu celej exkurzie.

             

        • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"
          • Nová úloha v "Šampiónovi logiky"

          • Milí  študenti  a  riešitelia –„Šampióna logiky“ 

            V Novom roku 2023 Vám prajem hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky, porozumenia, spokojnosti a úspechov nielen v štúdiu, ale aj v osobnom živote.

            No a keďže tu máme prvý mesiac v novom roku 2023 – január - na stránke školy v predmete matematika –  Súťaž - Šampión logiky – je už zverejnená -  piata – januárová úloha  - 3.ročníka súťaže,  ktorá je teraz  z fyziky.

            Dúfam, že Vás prvá úloha v novom kalendárnom roku zaujme a do riešenia sa zapoja aj tí,  ktorí   doteraz  neskúsili vyriešiť žiadnu z úloh tohto ročníka, lebo stále platí, že zapojiť sa môžeš v ľubovoľnom kole a stále máš šancu byť jedným z úspešných riešiteľov.

            Prajem Vám úspešné vyriešenie tejto januárovej úlohy a tešíme sa na Vaše riešenia, ktoré môžete posielať až do konca januára – teda do 31.1. 2023  na mailovú adresu – jana.novotna@horvatha.sk

            Vaši učitelia matematiky, fyziky a informatiky

        • Oznam o informatívnom ZRPŠ 9.1.2023
          • Oznam o informatívnom ZRPŠ 9.1.2023

          • Vážení rodičia,

            pozývane Vás na informatívne ZRPŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 9.1.2023 v čase 17:00 - 19:00. Na konzultácie k jednotlivým učiteľom sa prosím nahlasujte cez EduPage (návod). Vyučujúcich nájdete  v kabinetoch alebo učebniach (čísla učební a poschodie si nájdete pri konzultačných hodinách).

            V prípade potreby môže mať trieda časť rodičovského najprv spoločne v kmeňovej triede (informuje Vás o tom triedny učiteľ) a následne pôjdete na konzultácie k jednotlivým vyučujúcim.

            vedenie školy