•  55. ročník krajského kola Biologickej olympiády
          • 55. ročník krajského kola Biologickej olympiády

          • V 55. ročníku krajského kola Biologickej olympiády, v kategórii A, projektovej časti (tento rok boli obhajoby náročné na IT vybavenie súťažiacich) súťažili aj naše študentky a umiestnili sa na týchto pekných miestach:

            3. miesto Emilly Verešová III.B

            4. miesto Sofia Pumová IV.AR

            Obom študentkám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

        • Písomné DSD skúšky
          • Písomné DSD skúšky

          • Dňa 10.3. 2021 sa na našom gymnáziu konala medzinárodne uznávaná jazyková skúška Deutsches Sprachdiplom na nižšej jazykovej úrovni A2/B1 podľa SERR (Spoločný európsky referenčný rámec). Skúšky sa zúčastnili študenti tretieho ročnika, ktorí u nás absolvujú rozšírené vyučovanie nemeckého jazyka. Žiakov ešte čaká ústna časť koncom marca.

          • Organizácia vyučovania od 10.3.2021

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            od 10.3.2021 (streda) meníme organizáciu vyučovania na našej škole a to nasledovne: 

            končiace ročníky prechádzajú na prezenčnú výučbu podľa aktuálne zverejneného rozvrhu (platného od 8.3.). O všetkých podmienkach a organizácii prezenčnej výučby pošleme žiakom informácie zajtra. 

            Ostatné ročníky pokračujú aj naďalej v dištančnej forme vyučovania podľa aktuálne zverejneného rozvrhu (platného od 8.3.).

            O ďalších zmenách v organizácii vyučovania Vás budeme včas informovať.

             

            RNDr. Eva Stanková

            riaditeľka

        • 7. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!
          • 7. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!

          • Milí žiaci!

              Aj keď ste si začali užívať jarné prázdniny, tak naša súťaž pokračuje ďalšou úlohou a nakoľko ste v súťaži "Šampión logiky"  viete, že je to v poradí už 7. úloha -  marcová  - jarná. Takže - na stránke školy v predmete matematika zverejňujeme úlohu 7. kola na mesiac marec 2021. Svoje riešenia posielajte spracované  na mailovú adresu vlasta.kolomparova@horvatha.sk do 31.03.2021Dúfame, že sa Vás opäť zapojí do riešenia viacej a radi privítame ešte stále aj nových šampiónov logiky.

            A pamätajte si, že stále  platí  -  "myslieť stále  nebolí"   a   hlavne, keď "myslím, potom som"

            Držíme Vám palce

          • Organizácia vyučovania 22.2.2021 - 26.2.2021

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            od 22.2.2021 do 26.2.2021 pokračuje vyučovanie pre končiace ročníky nasledovne: v doobedných hodinách ako online vyučovanie a v poobedných hodinách ako možnosť konzultácií pre seminaristov z cvičení z BIO, CHE a FYZ. Presný čas a podmienky konzultácií si dohodne vyučujúci so svojimi žiakmi.

            Ostatné ročníky pokračujú aj naďalej v dištančnej forme vyučovania. O ďalších zmenách v organizácii vyučovania Vás budeme včas informovať.

            Prajem Vám pekné jarné prázdniny a dúfam, že po nich už bude situácia bezpečnejšia.

             

            RNDr. Eva Stanková

            riaditeľka

          • Organizácia vyučovania 15.2.2021 - 19.2.2021

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            od 15.2.2021 do 19.2.2021 z technických dôvodov všetky ročníky v štúdiu  pokračujú dištančnou formou. Prezenčné vyučovanie pre končiace ročníky spustíme predbežne od 22.2.2021. Budeme sa riadiť usmerneniami ministra školstva a aktuálnym vývojom epidemiologickej situácie na Slovensku.

             Ostatné ročníky pokračujú aj naďalej v dištančnej forme vyučovania. O ďalších zmenách v organizácii vyučovania Vás budeme včas informovať.

             

            RNDr. Eva Stanková

            riaditeľka

        • úspech v súťaži Ruské slovo
          • úspech v súťaži Ruské slovo

          • V piatok 29. januára 2021 prebehlo krajské kolo súťaže Ruské slovo. Súťaž sa tento rok konala v online formáte. Odoslané nahrávky umeleckého prednesu ruskej poézie, prózy a spevu na tému Družná rodina hodnotila odborná porota. Žiaci, ktorí reprezentovali naše gymnázium dosiahli vynikajúce výsledky.

            V kategórii poézia získali Marko Hanuska (II.AR) 2. miestoViliam Andrezál (IV.AR) 3. miesto.

            V kategórii próza získal Filip Gall (II.AR) 2. miesto.

            V kategórii spev získali Victória Illéšová (V.AR) 2. miestoEster Solárová (II.AR) 3. miesto.

            Žiakom srdečne blahoželáme.

            Učiteľkám, ktoré ich pripravovali, Mgr. Marte Vizsgyákovej a PhDr. Ekaterine Borisovej, PhD, úprimne ďakujeme za náročnú prípravu na takýto formát súťaže.

            Všetkým prajeme pevné zdravie a veľa elánu pri prípravách na ďalšie súťaže. 

        • 6. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!
          • 6. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!

          • Milí žiaci,

            už ste určite zaregistrovali, že sme sa prehupli do druhého polroku šk. roka 2020/2021 a naša súťaž pokračuje aj v druhom polroku ďalšou úlohou a nakoľko ste v súťaži "Šampión logiky" viete, že je to v poradí už 6. úloha.

            Takže na stránke školy v predmete matematika zverejňujeme úlohu 6. kola na mesiac február 2021. Svoje riešenia posielajte spracované  na mailovú adresu andrea.regecova@horvatha.sk do 26.02.2021Dúfame, že sa Vás opäť zapojí do riešenia viacej a radi privítame ešte stále aj nových šampiónov logiky.

            A pamätajte si,aj v druhom polroku platí  -  myslieť stále nebolí!

            Vaši učitelia MAT

          • Informácie k testovaniu žiakov pred návratom do školy

          • Dobrý deň vážení rodičia,

            vzhľadom na to, že aktuálne prebieha celoplošné skríningové testovanie obyvateľov a hoci ešte nemáme oficiálne vyjadrenie, odkladáme testovanie žiakov a zákonných zástupcov, ktoré malo prebiehať na našej škole v dňoch 22.1. - 24.1. 2021.

            Zároveň Vám oznamujeme, že aj naďalej pokračujeme v dištančnej výučbe žiakov. O zmenách Vás budeme aktuálne informovať.

            Ďakujeme za pochopenie,

            vedenie školy

        • Online ZRPŠ 18.1.2021
          • Online ZRPŠ 18.1.2021

          • Dobrý deň vážení rodičia,

            pozývame Vás na online triedne ZRPŠ na ktorom dostanete informácie o podmienkach ukončenia prvého polroka šk. roka 2020/21. ZRPŠ bude prebiehať v pondelok 18.1.2021 cez aplikáciu Microsoft Teams. Čas Vám upresnia triedni učitelia. Na stretnutie sa pripojíte cez žiacke konto (udalosť v kalendári) alebo Vám triedny učiteľ na vyžiadanie pošle mailom link.

            V utorok 19.1.2021 máte možnosť osobných online konzultácií s jednotlivými vyučujúcimi. Konzultácie budú prebiehať v čase 16:00 - 18:00 a na každého rodiča bude mať vyučujúci vyhradený presný čas (cca 10 min.). Na konzultácie sa budete prihlasovať cez EduPage (do pondelka tam učitelia zverejnia svoje konzultačné hodiny) a konzultácie budú realizované cez MSTeams. Link na konzultáciu prepošlú učitelia dopredu prihláseným rodičom alebo sa budete prihlasovať cez konto žiaka (upresní učiteľ).

            S pozdravom,

            vedenie školy 

             

            pomoc pri nahlasovaní konzultácií:

          • Informácie k 11.1.2021

          • Vážení rodičia a žiaci,

            od 11.1.2021 pokračujeme v dištančnej výučne za nezmenených podmienok. Riadime sa plánom Ministerstva školstva SR, na základe ktorého pokračujeme v dištančnej výučbe až do pretestovania žiakov, ktoré by sa malo realizovať priamo na našej škole v dňoch 22. - 24.1.2021.

            Prvý polrok ukončíme k 31.1.2021, len v individuálnych prípadoch posunieme klasifikáciu žiakov (maximálne do 31.3.2021). Žiaci budú klasifikovaní zo všetkých predmetov okrem telesnej výchovy.  

            Účasť žiakov na dištančnom vyučovaní je povinná. Rodič môže ospravedlniť neúčasť svojho dieťaťa bez lekárskeho potvrdenia na maximálne 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Prosíme Vás aby ste deti ospravedlňovali dopredu (alebo v zmysle školského poriadku najneskôr do 24 hodín). 

            Škola je od 11.1.2021 zavretá, ak by ste potrebovali potvrdenie o návšteve školy, viete si ho sami stiahnuť z EduPage na základe tohoto návodu. V prípadne potreby je ale možné sa individuálne dohodnúť. Ak si žiaci končiacich ročníkov nutne potrebujú dať potvrdiť prihlášku na VŠ (zistite si to dopredu na stránkach škôl), tak je to možné po dohode so zást. Némethovou.

            vedenie školy

             

        • 5. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!
          • 5. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!

          • Pekný Novoročný pozdrav milí žiaci!

            V novom roku 2021 Vám prajeme v tomto čase hlavne veľa zdravia, potom šťastia, lásky, úspechov a samozrejme návrat do školy, čo najskôr. No a hoci sú ešte prázdniny, aby ste mali viacej času na riešenie prvej úlohy v tomto kalendárnom roku, zverejňujeme ju už dnes. 

            Takže, na stránke školy v predmete matematika, zverejňujeme úlohu 5. kola na mesiac január 2021. Svoje riešenia posielajte spracované v tabuľke na mailovú adresu skornovamaria@gmail.com do 29. 01. 2021Veríme, že sa Vás opäť zapojí do riešenia viacej a radi privítame okrem skalných aj nových šampiónov logiky.

            A pamätajte si, že stále platí  -  Myslieť nebolí! - aj v novom roku 2021

          • Obnovenie prezenčnej výučby od 11.1.2021

          • Vážení rodičia a žiaci, 

            pripravili sme pre vás prieskum na základe inštrukcií zriaďovateľa školy a MŠSR o obnove prezenčného vyučovania na škole od 11.1.2021. Prosíme Vás o zodpovedné vyplnenie (v sekcii "Prihlasovanie").

            V súvislosti s otvorením škôl podľa uvedených pravidiel sa už v tomto roku očakáva od škôl a školských zariadení prieskum záujmu o testovanie medzi rodičmi žiakov a nahlásenie počtu požadovaných testov (do 21. decembra 2020) tak, aby príslušné okresné úrady mohli zabezpečiť pre testovacie odberové miesta dostatok antigénových testov. Odporúčaný termín testovania je 7. až 9. januára 2021.

            Viac informácií o zabezpečení prezenčnej výučby bez nutnosti testovania a s nutnosťou testovania je v tabuľke:

            covid.png

            Prikladáme manuál zo stránky Ministerstva školstva SR:

        • 4. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!
          • 4. kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!

          • Dobrý deň mílí žiaci,

            do tabuľky sme doplnili výsledky 3. (novembrového) kola súťaže „Šampión logiky“. V treťom kole prišlo už viacej riešení a zapojili sa aj noví súťažiaci, čo nás potešilo, ale  ešte stále majú šancu zapojiť sa aj tí, ktorí tak doteraz neurobili alebo niektoré kolo vynechali. Na stránke školy v predmete matematika zverejňujeme úlohu 4. kola na mesiac december. Nakoľko je prvý pondelok v mesiaci december až 7.12, tak sme predĺžili termín odoslania riešenia až do 31.12. 2020, vrátane. 

            A pamätajte si, myslieť nebolí.

          • Oznam k dištančnému vzdelávaniu

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            rozhodnutím mnistra školstva s účinnosťou od 7.12.2020 sa na školách môže obnoviť prezenčné vzdelávanie (ak ho škola dokáže zabezpečiť) pre žiakov, ktorí splnia podmienky v bode B.1. uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 760 zo 4. decembra 2020 a vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 32/2020 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID19 pred vstupom do priestorov školy.

            Je na zriaďovateľovi a vedení školy, či sa obnoví prezenčné vyučovanie ešte v decembri 2020, preto sme Vám zverejnili anketu a pýtali sa v nej na Váš názor. Približne 70% odpovedajúcich nesúhlasí s podmienkou účasti na testovaní. 

            Naša škola pokračuje aj naďalej v dištančnom vzdelávaní do konca decembra.

            vedenie školy

             

        • So smútkom v srdci...
          • So smútkom v srdci...

          • Vám oznamujeme, že dňa 1. decembra 2020 zomrela naša kolegyňa PhDr. Jana Machalcová. Na našej škole vyučovala od roku 2010.

            Vyučovala anglický jazyk, pravidelne plnila funkciu triedneho učiteľa, pomáhala organizovať pre žiakov anglickú olympiádu.

            Celej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť      

        • Anketa ISIC
          • Anketa ISIC

          • Milí žiaci,

            CKM SYTS si pre Vás pripravili krátku anketu na zistenie potrieb študentov a zlepšenie služieb ISIC, ktoré poskytujú žiakom. Každý zúčastnený môže vyhrať zaujímavé ceny.

            Zľavy v kupónke, ktoré ste dostali začiatkom školského roka, sa predlžujú do konca novembra.   

            Aj tieto informácie nájdete v priloženom súbore.

            Prajeme Vám príjemný deň.

            Link na anketu nájdete v súbore:

            List_prieskum_2020.pdf

          • E-testovanie

          • V spolupráci s NÚCEM-om sa uskutoční od 11.11.2020 do 13.11.2020 povinné elektronické testovanie z matematiky a zo slovenského jazyka pre všetkých prvákov 4-ročného štúdia (I.B, I.C, I.D). Prihlasovacie heslá a prístupové kľúče dostanú študenti do EŽK do predmetov matematika a slovenský jazyk. Link na prihlásenie do e-testu:

        • Ďalšie kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!
          • Ďalšie kolo v školskej súťaži "Šampión logiky"!

          • Dobrý deň mílí žiaci,

            do tabuľky sme doplnili výsledky 2. (októbrového) kola súťaže „Šampión logiky“. Nejako ste poľavili! Alebo len v tejto mimoriadnej situácii zabudli? Prišlo menej riešení než v 1. kole, ale aspoň ešte stále majú šancu zapojiť sa aj tí, ktorí tak doteraz neurobili alebo 2. kolo vynechali.

            Na stránke školy v predmete matematika zverejňujeme úlohu 3. kola na mesiac november. Posledný piatok v mesiaci je 27.11.2020. Tak sa skúste hlboko zamyslieť.

            A pamätajte si, myslieť nebolí.

             

            úlohu na november nájdete tu: