• Oznam

          • V pondelok dňa 29. 10. 2018 majú žiaci Gymnázia Ivana Horvátha v Bratislave riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            Mgr. Marta Jankovičová, riaditeľka 

        • Exkurzia Praha - Terezín
          • Exkurzia Praha - Terezín

          • V dňoch 18. - 19. 10. 2018 sme sa zúčastnili poznávacej exkurzie do Prahy a Terezína. V prvý deň sme absolvovali prehliadku významných pamiatok Prahy. Videli sme Hradčany s Chrámom sv. Víta, Malú Stranu, Židovskú štvrť, Karlov most, Staromestské námestie s orlojom. Prehliadku sme ukončili večer na Václavskom námestí.

            Na druhý deň sme sa presunuli do Terezína. Tu sme si pozreli pevnosť - bývalý koncentračný tábor a mesto - bývalé geto. Absolvovali sme aj prehliadku v miestnych múzeách.

          • BSK Tech Day

          • Bratislavský samosprávny kraj

             

            pozýva učiteľov a študentov na druhú edíciu BSK Tech Day - najväčšie herno-technologické podujatie na Slovensku - Y-Fest (https://yzone.sk/yfest/), ktoré sa uskutoční v piatok 5. októbra 2018 v čase od 08:00 do 14:00 hod v Refinery Gallery. 

            Počas podujatia sa zároveň uskutoční BSK eSports League, v ktorom budú môcť študenti opäť súťažiť v 5 elektronických hrách, pričom víťazi postupujú na víkendové Majstrovstvá SR v elektronických športoch a budú môcť zmerať svoje sily s najlepšími hráčmi zo Slovenska a Česka.

            Hráči sa prihlásia na: http://bit.ly/2xG8nZa. Svoj záujem oznámia zástupkyni do 2.10.2018 do 8.00 hod.

            Počas dňa BSK pre študentov BSK  spolu s univerzitami, neziskovými organizáciami, vzdelávacími spolkami a odborníkmi z praxe pripravil na troch pódiách inšpiratívne prednášky o technológiách a najnovších výdobytkoch modernej techniky. Spolu s prodekanmi FIIT STU, FEI STU a FMFI UK budú môcť študenti diskutovať o možnostiach štúdia v oblasti informačných technológií, zažijú ukážky množstva mimoškolských vzdelávacích aktivít zameraných na moderné technológie, ale aj prednášky od popredných slovenských podnikateľov o tom, ako rozbehnúť svoj vlastný start-up či iné aktivity.

             

            Všetci študenti v rámci Bratislavského samosprávneho kraja majú vstup na BSK Tech Day v rámci školskej exkurzie zadarmo.

        • ANASOFT LITERA
          • ANASOFT LITERA

          • Anasoft Litera - Živý bič - Irena Brežná

            V rámci projektu Živý bič Anasoft litera privítame 26.10.2018 na našej škole slovenskú spisovateľku žijúcu vo Švajčiarsku IRENU BREŽNÚ. Diskusia bude prebiehať v školskej knižnici od 10:00.